Lyt til branchen bedste samtaler i ny podcast

Hvem drømmer ikke om at være publikum under state-of-the-art lydfestivalen Third Coast (International Audio) Festival i Chicago hvert efterår? Til dem af os, der ærgrer os over, at festivalen løb af stablen uden os igen i år, er der en trøstepræmie.

Hvert år lægger arrangørerne bag Third Coast Festival udvalgte taler og paneldiskussioner op i podcasten Third Coast Pocket Conference podcast. Du går selvfølgelig glip af The Fest, som er to ugers live-opførelser af de bedste lydfortællinger lige nu i Chicago by og forstæder. Til gengæld skiller indholdet i podcasten får fra bukke, når kendte radionavne inden for podcasting hvert år går detaljefokuseret og branchespecifikt til værks. Og de snakke kan du lytte til.

Podcastindustrien taget i betragtning, føles det måske en smule unaturligt at lytte til indhold fra år tilbage, men gør det alligevel. De professionelle radiostemmers tips til den kreative proces og god optagepraksis gælder stadig i dag. Taking Risks in Radio er eksempelvis fra 2001, men i den tipper radiolegende og lækkerstemme Scott Carrier til, hvordan du rykker ved konceptet i din lydproduktion, så den bliver federe at lytte til. Hans inspirerende tilgang til historiens fokus lægger desuden op til at stole på sin intuition og til at være en mindre selvbevidst podcaster.

Fra i år kan du høre fra australske Sophie Harper fra Not By Accident, der boede i Danmark i 2015 og besluttede sig for at blive kunstigt befrugtet. Espisoden hedder meget passende Pod/Life Balance. Vi er med, når hun har benene oppe til lægekonsultation i Risskov over selve fødslen til første gang Astrid (barnet) slår sit hoved ret så voldsomt. Det er uprætensiøst, intimt og originalt fortalt. Og sådan noget går ikke af mode lige foreløbigt.

Nede i stakken af episoder fra tidligere konferencer, fortæller blandt andre producent Joe Richman i The Invisible Narrator fra 2006 hvordan man laver en radiofortælling uden fortællerstemme. I Own Your Thing (del 1 og 2) fra 2014 styrer den danske Strangers-vært Lea Thau en debat, sammen med bl.a Nick Van der Kolk fra podcasten Love+Radio, om, hvordan man bygger sit helt eget podcastkoncept og lykkes med det. Og i Whose Story Is It? fra 2012 afholder Kelly McBride fra Poynter Institute en paneldiskussion om de etiske dilemmaer, der opstår i forbindelse med at fusionere dokumentargenrens krav til fakta med den nye bølge podcasting, som kræver en mere emotionel appel i enhver historiedækning.

 

Rikke Winther er freelance journalist og medlem af Center for Podcasting. Hun arbejder primært med dokumentarisk journalistik og sekundært med alt andet. Få personlig kontakt til hende på Instagram eller professionel kontakt på LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *