Nora McInerny podcaster om sin mands hjernesvulst

#CFPanbefaler

Alle har prøvet at svare “det går fint” til spørgsmålet “hvordan går det?”. Men forestil dig at give et ærlig svar på det spørgsmål. Vel at mærke på værst tænkelige tidspunkt, du kan forestille dig.

Minneapolis-baseret forfatter og podcastvært Nora McInerny havde et skrækkeligt år for tre år siden. I løbet af seks uger aborterede hun sit andet barn, hendes 32-årige mand døde af en hjernesvulst, og hendes far døde. På magisk vis har hun siden da formået at finde kærligheden igen, få endnu et barn med sin nye mand og samtidig forvandle sin smerte til et podcastprogram, hun har døbt “Terrible, Thanks for Asking.” I TTFA taler hun om sorg på en vedkommende og tilgængelig måde selv for dem af os, der har været så heldige ikke at miste nogen endnu.

Titlen siger det, den skal. Alle medvirkende har det forfærdeligt. Èn kvinde taler om at miste sin mand 19 timer forinden optagelserne. En anden episode er et kludetæppe af indtalte lyttersvar på, hvad de ligger søvnløse over og bliver bange for midt om natten. En særlig hjerteskærende episode handler om 9-årige Baby Huey, som aldrig nogensinde har haft en legeaftale.

Skrev sin mands humoristiske nekrolog

Det er McInernys sømløse og perfekte timing mellem alvor og humor, der gør det både rørende og nemt for lytterne at være til stede med historierne. Hun har sat sig for at lade masken falde ved selv at føre an og starter derfor de fleste afsnit med at fortælle, hvordan hun rigtigt har det. Hun har desværre masser af tung virkelighed at dele ud af, men hendes måde at fremlægge det på, gør dem lettere.

I samarbejde med sin eksmand skrev hun i øvrigt hans nekrolog. Den er upassende på en meget passende måde. Ikke alle slipper af sted med humor, sådan som McInerny gør. Anden sæson er i fuld gang, og det gule-sorte logo er nemt at spotte i din podcastapp. Det er bare om at hægte sig på.

 

Rikke Winther er freelance journalist og medlem af Center for Podcasting. Hun arbejder primært med dokumentarisk journalistik og sekundært med alt andet. Få personlig kontakt til hende på Instagram eller professionel kontakt på LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *