The Heart-vært mener Metoo-debatten mangler nuancer

Kaitlin Prest fra The Heart Radio har begivet sig ud i en modig undersøgelse af grænselandet i den ophedede diskussion om overgreb og samtykke.

“Voldtægt findes. Det sker. Men vi har ikke et sprog for overgreb, der gør det muligt at tale om de her ting med de nødvendige nuancer,”

forklarer Kaitlin Prest om budskabet i hendes seneste miniserie “No”. Miniserien producerede hun uvidende om den storpolitiske og menneskelige skandale, som i disse dage omgiver Harvey Weinsteins overgreb på kvindelige skuespillere, og som seneste skulle udløse Metoo-bevægelsen.

Miniseren har været omdrejningspunktet i “He didn’t rape me”, en ny kortdokumentar, som er produceret af filmdokumentar Jacki Huntington og publiceret i det amerikanske kulturmagasin Refinery29. I den følger Hungtington Prest i hendes arbejde med lydproduktionen.

Det nyskabende i Prest arbejde er hendes udlægning af samtykke. Den ligger uden for slipstrømmen af den klassiske feminismes merestringente “yes means yes”-definition af samtykke, og i de fire podcastepisoder udforsker hun nuancer, der bidrager til diskussionen om, hvad et overgreb er, og som både er ærlige i tilrettelæggelsen og gennemtænkte i redigeringen.

“Det var desillusionerende”

Prest er kendt for at trække på sine egne personlige oplevelser, når hun behandler emner om vores forhold til krop og sex i hendes tabu-nedbrydende podcast, The Heart Radio. Derfor bør det måske heller ikke komme som en overraskelse, at hun giver noget af sig selv i miniserien og foran kameraet i Hungtingtons dokumentar.

I et interview sidst i filmen fortæller Prest, hvordan hun er mærket af arbejdet med episoderne.

“Bagved et sår er der ikke altid en følsomhed. Bag nogle sår er der bare ligegyldighed, magtmisbrug og en mangel på omsorg. Det var en hård lektie at lære. Det var desillusionerende og trist. Men det er også derfor, vi skal kæmpe for det.”

 

Rikke Winther er freelance journalist og medlem af Center for Podcasting. Hun arbejder primært med dokumentarisk journalistik og sekundært med alt andet. Få personlig kontakt til hende på Instagram eller professionel kontakt på LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *